Pilkkireissu Lappiin

Pilkille Inariin

Tervetuloa!

Olen kolunnut Inarin kunnan kalavesiä yli 20 vuotta. Asiat eivät ole paljoa muuttuneet vuosien kuluessa; täällä on edelleen ne Suomen parhaat ja puhtaimmat kalavedet.

Alueen järvet ovat myös yllättävän monipuolisia, ja yhden päivän aikana ehtii kalastamaan montaa eri kalalajia vaihtelevilla kalastustavoilla. Näätämön järvet ovat ennen kaikkea harjus ja ahvenvesiä, Inarin kylän lähistöllä taas on erinomaiset siika paikat. Norjan puolella rautu ja taimen taas ovat valtalajeja. Tavoitteeni oppaana on saada kaikille kaloja siiman päähän ja päättää päivä siten, että olemme kaikki iltaan mennessä hieman etevämpiä pilkkijöitä. Tervetuloa pilkkireissulle Lappiin!

– Kalastusopas Inari, Atte Ikkala


Inari

Inarissa kohdevesinä ovat hieman suuremmat järvet. Toki voimme käydä pilkillä pikkulammillakin, mutta Inarinjärvi voi antaa sellaisen pilkkimiehen lottovoiton, että niitä kannattaa pilkkiä vaikkei joka päivä suursaaliita tulisikaan.

Varsinkin siian pilkintä on Inarilla antoisaa ja siinnä tulee sivuosumina komeita harjuksia, ahventa, taimenta ja tietty haukia.

Näätämö

Pilkkiretket alkavat Näätämön keskustasta, kauppoja vastapäätä. Päiväretki alkaa yleensä klo.10:00, kun Nord1Market aukeaa. Käymme kaupassa täydentämässä päivän eväät ja siirrymme siitä kalavesille rekikyydillä. Rekikyyti mahdollistaa pääsynne alueille, joille vain paikallisilla on oikeus ajaa. Tämä taas tietää hyviä kalasaaliita. Päivän mittaa kalastamme niitä kalalajeja, joita haluatte saada ja ruokailemme ja kahvittelemme tarpeen mukaan. Pilkillä menee yleensä koko päivä, ja yritämme ehtiä takaisin Näätämön keskustaan ennen pimeää.

BARENTSINMERI

Barentsinmerelle on Näätämöstä vain 30km matka, Inaristakin vain kolmen tunnin ajo. Vuonojen pohjat jäätyvät talvisin ja tammikuusta alkaen jäälle voi huoletta astella. Autolla pääsemme aivan pelipaikkojen viereen ja siitä kävelemme noin 600 metrin matkan pilkkipaikalle. Tavallisesti heti alkuun tulee muutama hyvän kokoinen turska, eikä kaloja ole koskaan tarvinnut alkuunsa etsiä reikätolkulla. Meriretkille Atte antaa saalistakuun, eli rahat takaisin, jos jäälle ei nouse yhtään kalaa.. Saaliskalojen koko on ollut 50 grammasta reiluun kolmeen kiloon ja kalaa on tullut aina.

Jäällä vietämme noin kolme tuntia. Eväänä on oppaan valmistamat leivät ja toivomanne juomat.

Huomioitavaa:

  • Sinun tarvitsee tuoda vain lämmin vaatetus vedenpitävillä korkeavartisilla kengillä. Toki mukaan mahtuu myös omat kalastusvälineesi, mutta Atella on kaikki mitä tarvitsette.
  • Voit ottaa koirasi mukaan veloituksetta.
  • Sisävesille äkkilähtöinä onnistuu max. 4 hengen ryhmät yhdellä reellä. Isommat ryhmät vaativat hieman käytännönjärjestelyjä, sekä toisen kelkkakuskin ja reen. Viikon varoaika riittää isommille ryhmille.
  • Barentsinmerelle äkkilähdöt onnistuu max. 5 hengen ryhmille. Suuremmat ryhmät tarvitsevat lisätaksin, tai voitte myös käyttää omaa ajoneuvoa.
  • Atte voi järjestää teille majoituksen toiveidenne mukaan.

Kalalajit:

  • Sisävesillä: Harjus, ahven, taimen, rautu, siika, hauki, made
  • Merellä: turska ja seiti

Kuvia ja videoita alempana


Hinnasto 2023

PILKKIRETKET

Päiväretket Inarissa 195€/henkilö

Päiväretket Näätämössä 295€/henkilö

Hintaan sisältyy verot, rekikyyditys kalavesille, rekikypärä, ruoat, kaikki kalastusvälineet, nokipannukahvit ja oppaan ottamat kuvat ja videot pilkkiretkeltä.

Ota yhteyttä ja varmista paikkasi kevään pilkkijäillä

Videoita pilkkijäiltä

Kuvia viimevuosilta

%d bloggaajaa tykkää tästä: