Post from visitors

This time the blog continues in Finnish. It is written by Santtu and his friends; three young Finnish men who were ice fishing arctic char here in May 2018. Thank you all for visiting and thanks for the post. ūüôā

Reissuraportti keskisuomalaisilta: Neiden 2018

Lappi, er√§maa ja tietynlainen ‚ÄĚkurjuus‚ÄĚ on se, mik√§ saa meid√§t l√§htem√§√§n Keski-Suomesta vuosittain kalastamaan tuhannen kilometrin p√§√§h√§n. Niin oli asia t√§n√§kin kev√§√§n√§, kun suuntasimme toukokuun vaihteessa Neidenin suunnalle raudun per√§ss√§. Reissun ideoinnin aloitimme syksyll√§, jolloin her√§si se ainainen kysymys siit√§, mist√§ l√∂yd√§mme kalaisat vedet, etenkin kun kyseess√§ on meille tuntematon seutu. Aiemmin emme olleet kalaoppaita hy√∂dynt√§neet. Kalastusalalla on monenlaista tekij√§√§, emmek√§ ole halunneet ‚ÄĚvanhaa ja viisasta‚ÄĚ er√§karhua heittelem√§√§n ymp√§ripy√∂reit√§ arvoituksia. T√§st√§ ennakkoluulosta huolimatta otimme yhteytt√§ Atteen ja onneksemme saimme heti varmistuksen siit√§, ett√§ kyseess√§ on oikea mies meit√§ varten.

Atte räätälöi meille sopivan paketin ja aloitti välittömästi valmistelemaan meitä reissua varten. Saimme kuukausia ennen reissua selkeät ohjeet ottipeleistä, vinkkejä välineistöön sekä kuvalliset ohjeet oikeiden lupien ostoon.

Tien päälle lähdettiin luottavaisin mielin ja Atte löytyikin paikan päältä jo odottelemasta meitä. Pakkasimme ahkioon kaiken tarpeellisen ja vielä hieman enemmänkin ja lähdimme siirtymään kalapaikoille. Paikan päällä Atte näytti meille hyvän telttapaikan, kokemustensa mukaan parhaat ottipaikat sekä kartasta vielä naapurijärvienkin ottipaikat. Meille hän jätti vain sen olennaisen osan eli kalastuksen.

Kalastamamme järvet olivat kalaisia ja jokainen meistä saikin oman ennätysraudun (40-50 cm). Tämän lisäksi matkaan lähti muistoja upeista maisemista ja muista leirielämän kommelluksista.

Seuraavan reissun suunnittelu alkaa taas syksyllä ja Aten yhteystiedot kaivetaankin todennäköisesti jälleen esille. Voimme lämpimästi suositella Aten palveluita kaikille eräilystä kiinnostuneille!

Keskisuomalaiset Marko, Peter ja Santtu

Julkaissut Atte Ikkala

30 years old finnish man going on fishing adventures. Rain or shine! Time to time I just feel the need to write about it.

Vastaa

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggaajaa tykkää tästä: