Post from visitors

This time the blog continues in Finnish. It is written by Santtu and his friends; three young Finnish men who were ice fishing arctic char here in May 2018. Thank you all for visiting and thanks for the post. 🙂

Reissuraportti keskisuomalaisilta: Neiden 2018

Lappi, erämaa ja tietynlainen ”kurjuus” on se, mikä saa meidät lähtemään Keski-Suomesta vuosittain kalastamaan tuhannen kilometrin päähän. Niin oli asia tänäkin keväänä, kun suuntasimme toukokuun vaihteessa Neidenin suunnalle raudun perässä. Reissun ideoinnin aloitimme syksyllä, jolloin heräsi se ainainen kysymys siitä, mistä löydämme kalaisat vedet, etenkin kun kyseessä on meille tuntematon seutu. Aiemmin emme olleet kalaoppaita hyödyntäneet. Kalastusalalla on monenlaista tekijää, emmekä ole halunneet ”vanhaa ja viisasta” eräkarhua heittelemään ympäripyöreitä arvoituksia. Tästä ennakkoluulosta huolimatta otimme yhteyttä Atteen ja onneksemme saimme heti varmistuksen siitä, että kyseessä on oikea mies meitä varten.

Atte räätälöi meille sopivan paketin ja aloitti välittömästi valmistelemaan meitä reissua varten. Saimme kuukausia ennen reissua selkeät ohjeet ottipeleistä, vinkkejä välineistöön sekä kuvalliset ohjeet oikeiden lupien ostoon.

Tien päälle lähdettiin luottavaisin mielin ja Atte löytyikin paikan päältä jo odottelemasta meitä. Pakkasimme ahkioon kaiken tarpeellisen ja vielä hieman enemmänkin ja lähdimme siirtymään kalapaikoille. Paikan päällä Atte näytti meille hyvän telttapaikan, kokemustensa mukaan parhaat ottipaikat sekä kartasta vielä naapurijärvienkin ottipaikat. Meille hän jätti vain sen olennaisen osan eli kalastuksen.

Kalastamamme järvet olivat kalaisia ja jokainen meistä saikin oman ennätysraudun (40-50 cm). Tämän lisäksi matkaan lähti muistoja upeista maisemista ja muista leirielämän kommelluksista.

Seuraavan reissun suunnittelu alkaa taas syksyllä ja Aten yhteystiedot kaivetaankin todennäköisesti jälleen esille. Voimme lämpimästi suositella Aten palveluita kaikille eräilystä kiinnostuneille!

Keskisuomalaiset Marko, Peter ja Santtu

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this:
search previous next tag category expand menu location phone mail time cart zoom edit close