Vuohen kili

5,90 

100cm² erikoisvalikoitu siivu nuorta kilipukkia. Karvan pituus 2-8cm.

23 varastossa (voidaan jälkitoimittaa)

Tuotetunnus (SKU): 004 Osasto:

Kuvaus

Uusi tuote pintaperhokalastajalle!

Kalastusopas Atte Ikkala:a alkoi askarruttaa vasikanhännän käyttö lohipintureissaan Neidenillä. Karvan laatu vaihteli paljon, eikä läpikuultavaan karvaan lohi noussut juuri lainkaan. Karva oli monesti  liian kiharaa, jäykkää, pehmeää tahi suoraa. Monesti vasikanhännässä oli vain 1/3 osa käyttökelpoista karvaa. Jotain piti keksiä.

Vastaus tuli yllättäen Norjan Joulu-torilla 2017, kun Atte törmäsi paikallisen kojuun, jossa oli jos jonkinlaista käsityötä, porontaljaa, kuppia ja kippoa, sekä upeita pieniä valkeita taljoja. Snakke lite norsk ja selvisi, jotta kyse on vuohen kilistä.

Karva on syvän valkoista, eikä siis kuulla läpi; Tämä auttaa myös perhon havaitsemisessa veden pinnalta. Se on juuri sopivan kiharaa ja jäykkää, sekä hyvin tasalaatuista. Kilin karva on myös keskimäärin pidempää kuin vasikanhännän, joten sen sitominen koukulle on huomattavasti helpompaa. Ilman kellutusainekyllästettä karva kuitenkin vettyy helpommin kuin vasikka, mutta pintaperhoihinhan lisätään poikkeuksetta kellutusaine.

Kilipukista sidot näyttävät ja ennenkaikkea toimivat pintaperhot joka tilanteeseen, joka kerta.

Monikäyttöinen vuohi

Kilipukin karva soveltuu loistavasti myös alussiiveksi uppoperhoihin. Kastuessaan se on notkeaa, mutta juuri tarpeeksi vahvaa pitääksee siiven kalastavana ja irti koukusta. Hyvällä omallatunnolla voimmekin suositella, että vaihdat peuranhäntävalikoimasi vuohen kiliin.

Vuohen kili vs. Vasikanhäntä

Vuohi on tunnettu siipimateriaalina isoissa uppoperhoissa. Kuitenkin baby-vuohi, eli kili on ominaisuuksiltaan kuin tehty lohen pintaperhokalastajalle.

Vasikanhäntää on perinteisesti käytetty pintaperhoissa niin kauan kuin lohta on pintaperholla pyydetty. Se on kuitenkin laadultaan erittäin vaihtelevaa, eivätkä erikoisvalikoidutkaan hännät takaa laatua, kun valikoitsijoilla ei aina ole käsitystä siitä mitä hyvälaatuinen pintaperhokarva on.

Vuohen kilin ominaisuudet

  • Karva on hyvin tasalaatuista ja juuri sopivan jäykkää tehden sidonnasta helppoa, sekä perhon uinnista luontevaa.
  • Höyhenen kevyttä ja upean kiiltävää.
  • Nahka on notkeaa tehden tuotteesta helposti käsiteltävän.
  • Ei haise.
  • Monikäyttöinen materiaali pinta-, sekä uppoperhoihin.
  • Edullista, sekä aina saatavilla verkkokaupastamme.

Vasikanhännän ominaisuudet

  • Vasikanhäntien karvan laatu vaihtelee hännittäin suuresti. Karva on useimmiten kokonaisuudessaan läpikuultavaa, liian lyhyttä, tai tarkoituksenmukaista karvaa on pahimmillaan vain 1/4 osaa hännästä. Asiakas ei voi verkkokaupassa vaikuttaa hännän laatuun edes valitsemalla erikoisvalikoidun tuotteen, sillä valikoitsijat eivät usein tiedä mitä laadukas pintaperhokarva on. Vasikankarva on myös melko painavaa, vaikkei vetykkään helposti.

 

Arviot

Tuotearvioita ei vielä ole.

Kirjoita ensimmäinen arvio tuotteelle “Vuohen kili”

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggaajaa tykkää tästä:
search previous next tag category expand menu location phone mail time cart zoom edit close