Fompero

11,90 

Fompero pintaperho lohelle ja meritaimenelle. Koukkukoossa #6 ja #8, jotka on osoittautunu tehokkaimmiksi ruokakalan pyytäjiksi.

Poista
Tuotetunnus (SKU): Ei saatavilla/-tietoa Osasto:

Kuvaus

Atlantilohen perhokalastuksessa pätee moni sanoma. Kuten vaikka: ”ei ole perhoa, jolla ei voisi saada lohta” tai ”kukaan ei tiedä miksi lohi loppujenlopuksi ottaa perhoon” saati ”varmaa lohiperhoa ei ole”. Kuitenkin lohiperhojen joukossa on sidoksia, joilla tärpin saaminen on huomattavasti todennäköisempää. Näätämöjoen Norjanpuoleisella jokiosuudella Neidenillä, kalastusopas Atte Ikkala on vuosien saatossa huomannut Fomperon poikkeuksellisen tehokkaan kalastavuuden. Joka kausi perholla rantautuu yli viiden kilon lohijalkoja, mutta se on myös mainio tittiperho ja myös yli kymmenkiloiset lohet ovat sen kelpuuttaneet useaan kertaan.

Fomperon sidontaresepti on hyvin samankaltainen kuin suositun Pompero-pintaperhon, ratkaiseva ero on rungon materiaali. Pompero sidotaan polypropyleenistä, mutta Fompero taas foamista.

Foamin edut verrattain polypropyleeniin

  • Helpompi ja nopeampi sitoa koukulle.
  • Halvempaa
  • Kevyempää
  • Ei takerru veden pintajännitykseen, eli perho on todella helppo nostaa uuteen heittoo.
  • Selvempi silhuetti
  • Paremmin kelluvaa

Foamilla on kuitenkin yksi heikkous, ja se on sen heikkous: Solurakenne rikkoutuu herkästi ja perhon kelluvuus heikkenee. Usein jo kahden lohen rantautuksen jälkeen.

Tosin sanottua on, että lohiperhon ura on yhden lohen mittainen. Näin ei kuitenkaan täydy olla, jos perhosi koukku ei vaurioitunut. Repaleinen runko on helppo purkaa häkilöineen pois ja sitoa uudestaan käyttäen samaa pyrstöä ja lippaa.

Lisätiedot

Väri

Musta/Ruskea, Vihreä/Harmaa

Koko

#6, #8

Arviot

Tuotearvioita ei vielä ole.

Kirjoita ensimmäinen arvio tuotteelle “Fompero”

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.