Kesän kalastusmatkat järville

Kotikylämme Näätämö on kesällä monen matkamiehen mielessä. Joku pysähtyy täällä caravaanarimatkallaan ostamassa grillikylkeä, tai muuten vain moikkaamassa tuttua kyläläistä. Vielä useampi taas tulee Näätämöön kalakamppeet kontissa. Nauttimaan lomasta.

Kalavesillä hyvät paikat alkavat silti olla kortilla jopa näinkin syrjässä. Muistan kuinka poikavuosina ongittiin kavereiden kanssa harreja paikoista, joista ei enää vuosiin ole kehukaloja pintaperhoon noussut. Onneksi uusia kalapaikkoja löytyy kun vain on aikaa ja halua niitä etsiä. Uskon, että kalakantojen vahvuus vaihtelee luontaisestikkin, saati sitten kalastuspaineen alla. 2017 kesä oli antoisaa aikaa harjuksen, siian ja taimenen pintaperhokalastukselle Näätämön pienillä järvillä.

Luottavaisin mielin kävelytän asiakkaan hyväksi toteamaani poukamaan tänä tulevana kesänä. En malta odottaa taas näkeväni siika- ja harjusparvien tuikkirykelmien kaartelevan tyynessä järvenpinnassa, samalla hakien sopivaa kohtaa josta tarjota pintaperho reitille, jota kalat taas seuraavalla kierroksellaan kulkevat. Niin pienten kuin suurtenkin taimenten selkäevät piirtyivät muistiini yhtä teräviksi, kuin miltä ne näyttivät vasten peilaavaa vettä elokuun lämpimässä illassa, vesiperhosten hiljakseen lennellessä. Ja se tervaksen tuoksu jonka nuotiopuista huomaan jääneen sormiini kalanpalaa suuhun viedessäni. Ei näitä unohda, kesää Lapissa, Näätämössä.

Hinnasto2018_suomalaisille_järvikalastus

Kalastusretkemme Näätämö – Sevettijärvi alueen lammille ja järville alkavat kesäkuun lopulla, kun kalat saapuvat rannoille ja alkavat pinta-aktiivisiksi. Retkemme soveltuvat kaiken ikäisille ja kokoisille, sekä soolo matkaajille, että isoillekkin ryhmille. Lähetä viesti ja kerro toiveistasi, Lapin matkasi ajankohdasta ja ryhmänne koosta niin voin tehdä reilun, kalaisan tarjouksen.

Ystävällisin terveisin,

Atte Ikkala

%d bloggaajaa tykkää tästä: