Elämysmatka Pykeijaan

Tervetuloa tutustumaan valmiiksi suunniteltuun aktiivipäivään Pykeijan kylään ja sen vaikuttavaan ympäristöön Norjan kallioisten tunturi-ja merimaisemien keskelle.


Pykeijan matkan sisältö:

 1. 45km ajomatka Näätämöstä pohjoiseen, Barentsinmeren rannalle
 2. 6 kilometriä kevyttä patikointia jäämeren ja tuntureiden maisemissa. Puolessa välissä patikkaa kevyt lounas ja maisematauko Varangin vuonon parhaalla näköalapaikalla.
 3. Heittokalastusta Barentsinmeren rantakallioilta. Tyypillinen saaliskala on seiti, mutta merestä voi nykäistä mikä vain, vaikka joka heitolla.
 4. Siirtymä Pykeijaan, jossa odottaa sauna, sekä hiekkaranta. Pykeijassa pääsette pulahtamaan raikkaaseen Jäämereen!
 5. Kuningasrapu illallinen Pykeijan Bistrossa + kahvit
 6. Paluuajo takaisin Näätämöön tai toivomaanne lähisijaintiin. Esimerkiksi hotelli Kirkkoniemessä tai vuokramökki lähistöllä. Yöpymään voitte toki jäädä myös kuvankauniiseen Pykeijan kylään.

1. Ajomatka

Päivän tulee alkaa aina Suomesta. Lähtöpaikka voi olla myös esimerkiksi Saariselkä tai Inari, jos nämä sopivat teille paremmin kuin Näätämö. Lähtöajat: Saariselkä 06:30, Inari 07:20, Näätämö 09:00

Voimme kyydittää 6 vierasta yhtäaikaisesti tila-autossamme, mutta takapenkit käyvät aikuisille ahtaiksi, joten aikuisryhmälle mukava koko siirtymille on 5 henkilöä. Myös suuremmat ryhmät saadaan kyllä kulkeutumaan vaivatta, kun järjestetään lisää pyöriä alle. Tilaa on runsaasti myös matkatavaroillenne, ja autossa voi ottaa kätevästi myös nokoset, mikäli se on tarpeen.

2. Kevyt patikka Varangin vuonon parhaalle näköalapaikalle

Reitti kulkee 3 kilometrin matkan, alkaen meren rannalta, kulkien ylös vuonon rinnettä 280 metrin korkeuteen. Kävelemme suurimman osan matkasta loivasti nousevaa vanhaa tienpohjaa. Loppumatkasta poikkeamme poronpolulle, nousten hieman jyrkemmän osuuden vuoren huipulle.

Huipulla syömme kevyen lounaan ja vietämme tovin katsellen maisemia. Edessäsi aukeaa Varangin vuono eri kokoisine rannikkokylineen ja takanasi Suomen suurimman erämaa-alueen Norjan puoleinen osuus; Gallok karuine kallioineen. Useimmiten huipulla tuulee ja se ajaa meidät laskeutumaan takaisin meren rantaan melko pikaisesti. Patikka kestää kokonaisuudessaan noin 3-3,5 tuntia.

3. Kalastusta Barentsinmerellä

Patikan jälkeen suuntaamme auton keulan Pykeijan kylää kohti. Mikäli olosuhteet vaikuttavat otollisilta, niin pysähdymme kalastamaan yhdellä tai useammalla heittokalliolla matkan varrella. Useimmiten kalaa tulee niin paljon, että vapautamme suurimman osan, mutta saat ottaa mukaasi niin paljon kuin haluat(Huomioi saalisrajoitukset valtion rajalla. 2020 tuontirajoitus 10kg/henkilö). Kalastus voi kestää pitkäänkin, mutta yleensä olemme valmiita jo alle tunnin kalastuksen jälkeen. Pysähtymättä siirtymä kestää noin puoli tuntia.

4. Pulahdus Jäämereen

Pykeijassa pääsette lämmittämään tuulen kylmentämät jäsenet saunomalla ja pulahdus meressä huuhtoo patikan tomut harteilta. On tärkeää, että päätätte saunomisen pulahdukseen meressä, ettekä käy suihkussa huuhtoaksenne merivettä pois iholtanne. Paikallisen saunamajuri tiedon mukaan, Barentsinmeren mineraalipitoinen vesi oikoo rypyt ja on muutenkin hyväksi hipiälle.

5. Kuingasrapuravintola Bistro

Saunalta on vain parin minuutin matka paikalliseen ravintolaan, jossa suosittelemme teidän tilaamaan kuningasrapulautaset. Annos maksaa noin 50€, mutta on joka sentin väärti. Bistrolla on myös muita paikallisia raaka-aineita, jos mieluummin kokeilette jotain muuta ruokalajia. Annosten hintaan sisältyy kahvit ja pääsette myös näkemään kuningasravun elävänä ravintolan akvaariossa.

Lopuksi voimme vielä tehdä pienen kierroksen kylän satamaan ja ihmetellä paikallista menoa, ennen kuin kyyditämme teidät takaisin majapaikkaanne.

Hintaan sisältyy:

 • Kuljetus koko päiväksi, alkaen Näätämöstä ja päättyen Näätämöön tai vastaavaan sijaintiin Pykeijaan nähden.
 • Kevyt lounas näköalapaikalla, patikan yhteydessä
 • Kalastusvälineet ja kalankäsittely. Virvelillä heittämisen perusteisiin voidaan tarvittaessa antaa ohjausta.
 • Sauna
 • Oppaiden ottamat valokuvat
 • Verot

Hintaan ei sisälly:

 • Juotava ja naposteltava ajomatkoille
 • Juomapullo patikalle
 • Vaatetus
 • Ravintolaruoat

Hyvä huomioida:

 • Voit tuoda lemmikkisi mukaan. Huom. Lemmikin passi rajanylitykseen on välttämätön. Myös omat henkilöpaperit on hyvä pitää mukana, mutta niitä tuskin tarvitsette.
 • Ravintolassa maksuvälineenä käy Norjan kruunut ja/tai pankkikortti.
 • Patikka on kevyt, mutta silti odotamme vierailtamme normaalia fyysistä kuntoa, sekä ilmoitusta, mikäli teillä on jokin fyysistä toimintaa rajoittava tekijä. esim. vamma tai lääkitys.
 • Lämpötila voi vaihdella hyytävästä helteeseen, joten ottakaa monipuoliset vaatteet mukaan. Myös vaihtovaatteet on hyvä muistaa pakata, että saa saunan jälkeen puhdasta päälle.
 • Omat aurinkovoiteet ja hyttysmyrkyt on hyvä pitää mukana.
 • Päivän mittaa liikumme melko ripeästi ja reissu kestää kokonaisuudessaan aamusta iltaan. Kyseessä on siis todellakin aktiivipäivä Norjassa.

Mitä sinun tulee tuoda mukanasi:

 • Henkilöllisyystodistus
 • Vaihtovaatteet saunaa varten+ pyyhe, sekä kevyt että lämmin vaatetus ulkoiluun.
 • Vesipullo, sekä tarvitsemasi juomat ja naposteltavat ajomatkoille.
 • Maksuväline ravintolaa varten.
 • Aurinkovoide, hyttysmyrkky, aurinkolasit, puhelin.

Hinnasto 2020-2021

295€/henkilö

Tarjous viiden hengen ryhmälle 1199€(ovh.1475€)

Lapset alle 12v. puoleen hintaan

Tiedustelut ja varaukset:

Atte / +358505168118

info@galddoaivi.com

%d bloggaajaa tykkää tästä: